elementa on - bordlandskap fra stokkeaustad

Bordlandskapet Elementa ON er siste skudd på stammen hos Elementa - og består av en serie av 3 sofabord  i ulike høyder med sirkulære bordplate i eik eller linoleum i ulike høyder.  

Den trebente konstruksjonen gjør det mulig å plassere bordene svevende over hverandre og åpner for ulike komposisjoner og bruksmåter.

I henhold til designmytologien var det Bauhaus-arkitekten Marcel Breuer som først fikk ideen til å bruke stålrør til møbelproduksjon. Siden han introduserte sin Wassily stol omkring 1924 har konstruksjoner i stålrør blitt ekstremt mye brukt -  i de enkleste og rimeligste produktene i markedet - og i noen av modernismens mest beundrede møbler.

Bordserien ON er med sitt nøkterne men elegante rørunderstell - kombinert med runde bordplater i treverk eller linoleum -  et godt uttrykk for det nesten uforskammet minimale formspråket som har gitt StokkeAustad internasjonalt ry som et av Norges mest interessante designkontorer.

Serien er leveringsklar med første leveranser i August 2015 - og vi har noen fine prototyper stående på kontoret vårt i Storgata 36.
Mer informasjon om Elementa ON

wassily

Wassily stolen - kanskje verdens første stålrørsstol beregnet til hjemmemarkedet, designet av Marcel Breuer omkring 1925. Her med maskert Bauhausler - muligvis Ise Gropius eller Marianne Brandt.