Elementa i Kirken

I januar flyttet vi inn i nye lokaler i historiske omgivelser i Storgata 36 B i Oslo, hvor blant annet Klubben har sine kontorer.

Sammen med 3 andre aktører innen bærekraftig mat og design disponerer vi nå Kirkerommet på toppen av det gamle arbeidsasylet på Prindsen. Nødvendig oppussing er i full gang og vi gleder oss til å invitere på visning og kaffe eller lunsj i nær fremtid

Fabrikksbygningen er tegnet av Christian Grosch i 1830 og er fredet, som del av anlegget Prinds Augusts Minde. Den eldste bygningen, Mangelsgården ble opprettet som et svært påkostet landssted for en tysk general på 1600-tallet. Senere har Prindsen på ulike måter vært knyttet til fattigvesenet, med tvangsarbeide for løsgjengere, galehus og i en periode huset også anlegget politilegens visitasjonslokale for prostituerte. Du kan lese mer om områdets utrolige historie på siden til Prindsens Venner.

Flyttingen er et ledd i å spisse Elementas fokus som kraftsenter for utvikling av produksjon av nye løsninger og ideer. Vår bransje er i kjapp forandring - og i kollektiv med aktører som Growlab, FoodStudio og designer Hallgeir Homstvedt - og sammen med deg - føler vi oss skikket til å møte en planetvennlig og fantastisk fremtid.

Christian Krohgs "Albertine i politilegens venteværelse" (1885) har trolig hentet inspirasjon fra Prindsen i Storgata 36 hvor Elementa har kontorer.